Selecteer een pagina

Werkgevers

Bent u een werkgever met oog voor een schoon, gezond en productief Tilburg? Tilburg Fietst denkt graag met u mee om de kracht van fietsen te benutten. Daarbij valt te denken aan het verbeteren van bereikbaarheid, parkeer-en brandstofkosten besparen, aan het meetbaar bijdragen aan CO2-reductie, aan vitalere, gezondere en productieve werknemers en tenslotte aan het deelnemen aan een maatschappelijk lokaal project waarbij we samen fietsen voor het goede doel!

Wat kunnen we concreet betekenen:
– Fietspotentieel van uw werknemers in kaart brengen
– Advies geven over mobiliteitsmogelijkheden
– Advies geven over interessante regelingen
– Aandacht schenken aan uw maatschappelijke betrokkenheid
– Ondersteuning bij het stimuleren van fietsgebruik onder uw werknemers middels communicatie en bijeenkomsten

Zo benutten we dat waar Nederland al het allerbeste in is van de hele wereld: fietsen. Vanuit Tilburg Fietst en de gemeente Tilburg denken we graag met uw organisatie mee hoe we samen verdere stappen kunnen zetten, welke bijdragen aan uw ambities. Wilt u meer informatie over en/of de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met ons op via dit mailadres.

Werkgevers fietsen voor het goede doel
De gemeente heeft een het project ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’ ontwikkeld waaraan uw werkgevers eenvoudig en laagdrempelig kunnen deelnemen. Deelnemers fietsten voor verschillende goede doelen. De registratie van de kilometers gebeurt middels de smartphone app Ring Ring, welke al succesvol is ingezet door een groot aantal andere gemeentes.

We stellen een maatschappelijk doel en een afstandsdoel. We beginnen met het maatschappelijk doel dat iedereen een fiets verdient, we vergeven om te beginnen 20 opgeknapte tweedehands fietsen aan degenen die dat hard nodig hebben (dat aantal hogen we op, lopende het project, we beginnen met een bescheiden doel). Zo slaan we veel vliegen in één klap: we dragen ons steentje bij aan de bestrijding van vervoersarmoede. Meer fietsende Tilburgers: dat is goed om allerlei voor de hand liggende redenen. Maar daarnaast levert het ook een toename van lokale sociale betrokkenheid, solidariteit en concrete hulp. Partners van Tilburg Fietst voor Tilburg zijn: Contour de Twern en Voedselbank Tilburg. Wilt u met uw bedrijf meefietsen voor dit project? Laat het ons weten via dit mailadres.