Selecteer een pagina

Tilburg fietst voor Tilburg

Fietsen voor een goed doel

De gemeente Tilburg heeft een het project ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’ ontwikkeld. Met deze campagne kunnen inwoners en werknemers van bedrijven in de regio Tilburg fietskilometers maken waarmee ze direct bijdragen aan een reeks goede doelen.

Doel: 100.000 kilometer fietsen voor 20 fietsen

Het eerste doel is het bij elkaar rijden van een bedrag voor de aanschaf van 20 opgeknapte fietsen voor degenen zich geen fiets kunnen veroorloven. Zodra Tilburgers samen 100.000 kilometers hebben gefietst in de stad, worden deze fietsen beschikbaar gesteld.

Meedoen?

Meedoen met de campagne is niet alleen een manier om je solidair te tonen met Tilburgers die dat nodig hebben, het heeft ook een flink aantal andere positieve gevolgen voor de stad en jezelf. Je zorgt voor minder uitstoot en helpt met het verzamelen van fietsdata via de app. De verzamelde gegevens worden anoniem en veilig opgeslagen. We gaan zorgvuldig met de gegevens om en gebruiken deze om de stad fietsvriendelijker te maken.

Fietsen is daarnaast uitstekend voor lichaam én geest. Dat eerste is bekend: fietsen helpt tegen tientallen lichamelijke ongemakken en gebreken als diabetes en hart- en vaatproblemen. Wie dagelijks een half uur fietst raakt in een jaar vijf kilo vet kwijt. De positieve effecten van fietsen op ons brein zijn minder bekend. Wie zich inspant stuurt ook zuurstofrijk bloed naar de hersencellen. Fietsen draagt daardoor bij aan een langere aandachtspanne, aan een verhoging van creativiteit en je kunt er beter door leren.

Gratis app installeren

Download de Ring-Ring app gratis voor je iPhone of Android toestel. Wanneer die eenmaal is geïnstalleerd, je een account hebt aangemaakt en bent ingelogd, doe je automatisch mee met de actie ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’. Elke keer als je dan de fiets pakt om bijvoorbeeld naar je werk, supermarkt, sportvereniging of de binnenstad gaat worden jouw kilometers geregistreerd en help je mee het gezamenlijke doel te bereiken.