WERKGEVERS

Home

Tilburg fietst voor Tilburg

TILBURG FIETST VOOR TILBURG

FIETS MEE VOOR HET GOEDE DOEL!

FIETSKILOMETERS SPAREN

Fietsen is gezond, en het is nog beter als je er anderen mee helpt. In Tilburg hebben we een leuke actie: Tilburg fietst voor Tilburg. Met deze actie houden fietsers bij hoeveel ze fietsen met een app die ‘RingRing’ heet. Als we samen veel fietsen, geeft de gemeente Tilburg geld aan een goed doel. Zo hebben Tilburgse fietsers al eens geld verzameld voor de Voedselbank en andere goede doelen.

Wil je meer weten over Ring-Ring? Kijk dan op www.ring-ring.nu

Wil je meedoen? Het is makkelijk en gratis:

• Zet de RingRing-app op je telefoon.
• Maak een account.
• Ga fietsen en help mee!

Je kunt de app hier downloaden:

NIEUWE CHALLENGE:
150.000 KM. VOOR STICHTING BROODNODIG

Het nieuwe doel is gesteld op: 150.000 kilometers. Als we samen deze afstand fietsen, dan doet de gemeente Tilburg een mooie donatie voor Stichting Broodnodig Tilburg. Deze stichting geeft de minstbedeelden hun dagelijks brood en biedt een luisterend oor voor diegenen die daar behoefte aan hebben.

GEMEENTE TILBURG

De gemeente Tilburg heeft in 2019 en 2020 de actie ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’ ontwikkeld. In 2019 fietsten ruim 1.000 Tilburgers tijdens de eerste challenge mee. In korte tijd behaalden zij het doel van 400.000 gefietste kilometers. Hiermee werden onder andere 40 opgeknapte fietsen geschonken aan minima in Tilburg. In 2020 fietsen een groeiend aantal deelnemers samen 100.000 kilometer. Dat leverde de Voedselbank twintig fietsen op die zij schonken aan Tilburgers die zicht geen fiets konden veroorloven. Met al deze acties werd een bijdrage geleverd aan het tegengaan van mobiliteitsarmoede én aan fietsstimulering in onze stad. Op meerdere fronten was het daarmee een succes.

MEEDOEN?

Download de Ring-Ring app (gratis) voor je iPhone of Android toestel. Inwoners van Tilburg die de app hebben geïnstalleerd, een account hebben aangemaakt en zijn ingelogd, doen automatisch mee in de groep ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’. Elke keer als je dan de fiets pakt om bijvoorbeeld naar je werk, supermarkt, sportvereniging of de binnenstad te gaan worden jouw gefietste kilometers geregistreerd. Zo help je mee het gezamenlijke doel te bereiken. De verzamelde gegevens worden anoniem en veilig opgeslagen. We gaan zorgvuldig met de gegevens om en gebruiken deze om de stad fietsvriendelijker te maken. Let op: alle fietskilometers binnen de gemeentegrenzen worden geregistreerd (dus bijvoorbeeld ook fietskilometers in Udenhout en Berkel-Enschot).

OOK VOOR WERKGEVERS

Doet jouw werkgever al mee met een eigen groep? Meld je dan aan bij die groep. Door met je collega’s mee te doen, besparen jullie CO2, geef je gezonde keuzes de ruimte en draag je bij aan een (goed of lokaal) doel (circulaire economie). MVO-beleid in actie. Meetbaar, makkelijk, leuk en eenvoudig. De groep is uitsluitend toegankelijk voor jou en je collega’s.

Ben je werkgever en heb je interesse om mee te doen? Bespreek de diverse (op maat) mogelijkheden: