Selecteer een pagina

Tilburg Fietst voor Tilburg

De gemeente Tilburg heeft in 2019 en 2020 de actie ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’ ontwikkeld. Met de bijbehorende smartphone app Ring Ring kunnen alle inwoners en werknemers van bedrijven in de regio Tilburg fietskilometers sparen waarmee ze direct bijdragen aan een goed doel. De actie start op 16 december 2020 met een nieuwe sociale kilometerchallenge die goed past bij de kerstgedachte.

Meedoen?

Ruim 1000 Tilburgers fietsten tijdens de eerste challenge mee en in korte tijd behaalden ze het doel van 400.000 gefietste kilometers. De gemeente koppelde daar verschillende maatschappelijke beloningen aan. Zo werden na het behalen van het einddoel in totaal 40 opgeknapte fietsen geschonken aan Tilburgers die zich de aanschaf van een fiets helaas niet kunnen veroorloven. Met deze actie werd, in samenwerking met de Voedselbank, een bijdrage geleverd aan het tegengaan van mobiliteitsarmoede en aan fietsstimulering in onze stad. Op meerdere fronten was het daarmee een succes en Tilburg Fietst voor Tilburg gaat dan ook door met een nieuwe kilometer challenge. Het nieuwe doel wordt 100.000 kilometers. Wanneer dit doel wordt behaald worden er nog eens 20 fietsen vergeven in samenwerking met de Voedselbank. Zeker in Corona-tijd, waarin we veel thuis zijn, is het goed om te zorgen dat je blijft bewegen. Pak voor je noodzakelijk ritjes in elk geval de fiets en maak af en toe een fietsrondje voor wat extra beweging. Neem altijd de meest recente Corona-maatregelen in acht.

Zo blijven we fitter in deze tijd waarin we gemiddeld minder bewegen en draag je bij aan het maatschappelijke doel. Om de 10.000 behaalde kilometers zet de Tilburg Fietst een deelnemer mooi in de spotlight op tilburgfietst.nl. Deze reeks van 10 interviews gaat over passie voor fietsen en voor Tilburg. Na het behalen van het einddoel wordt van deze verhalen een muurkrant gemaakt die op groot formaat in de Tilburgse fietsenstallingen komt te hangen.

Gratis app installeren

Download de Ring-Ring app gratis voor je iPhone of Android toestel. Wanneer die eenmaal is geïnstalleerd, je een account hebt aangemaakt en bent ingelogd, doe je automatisch mee met de actie ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’. Elke keer als je dan de fiets pakt om bijvoorbeeld naar je werk, supermarkt, sportvereniging of de binnenstad gaat worden jouw kilometers geregistreerd en help je mee het gezamenlijke doel te bereiken. De verzamelde gegevens worden anoniem en veilig opgeslagen. We gaan zorgvuldig met de gegevens om en gebruiken deze om de stad fietsvriendelijker te maken.