Selecteer een pagina

Ouderen breien mutsen en sjaals voor ‘winterharde’ Tilburgse fietsers

zaterdag 21 december 2019 | Nieuws

De gemeente Tilburg gaat, onder de vlag van campagne Tilburg Fietst, inwoners die in de winter doorfietsen, belonen met handgebreide mutsen en sjaals. Deze Tilburgers verdienen een extra pluim want fietsen houdt je mentaal en fysiek fit, is goed voor het milieu en draagt bij aan de bereikbaarheid van de stad. De sympathieke actie wordt mogelijk gemaakt door ouderen in Tilburgse verzorgingshuizen die zich als vrijwilliger hebben aangemeld. Zij gaan de mutsen en sjaals breien. De wol wordt beschikbaar gesteld door het Textielmuseum.

De actie wordt opgezet en uitgevoerd vóór en dóór Tilburgers. Marit Gresnigt van de gemeente Tilburg vertelt enthousiast: “Het is begonnen met een klein idee. Daarop reageerde Beryl Smits, welzijnswerker bij de Wever, erg enthousiast. Daarmee kwam de actie in beweging en al snel ontvingen we nog meer positieve reacties. Er zijn inmiddels meerdere breiclubs en verzorgingshuizen geïnteresseerd om mee te doen en samen gaan we aan de slag.”

“Deze gezamenlijke aanpak past bij Tilburg als sociale en inclusieve stad”, vervolgt Marit. “Het helpt in het tegengaan van eenzaamheid, omdat ouderen elkaar ontmoeten tijdens het gezamenlijk breien. Voor deelnemers die kunnen en willen, regelen we na afloop van de actie een leuk begeleid fietsuitje met een aantal duofietsen. Tegelijk moedigen we Tilburgers aan die in de winter gewoon doorfietsen. Zo slaan we meerdere vliegen in één klap”. Beryl Smits is al begonnen met breien met de groep ouderen voor wie zij activiteiten begeleidt. “De dames moesten er nog een beetje inkomen, maar genoten er al echt van!”, vertelt ze.

Wil je een sjaal of muts verdienen?
Als je een winterharde fietser bent en graag in aanmerking wilt komen voor een van deze (door de deelnemers) zelfgebreide sjaals of mutsen, laat ons dat dan weten per mail. Vertel in een paar zinnen waarom je ook in de winter lekker doorfietst. Wat vind je daaraan fijn? En stuur ons er een foto bij van jou en je fiets. We zetten de foto en een quote van je op de site en /of onze social media. Zet er even het nummer bij van welke sjaal of muts je wilt (het nummer staat onder elke foto in onderstaande fotogalerij met het aanbod van mutsen en sjaals). Mailen kan naar lois@magmamedia.nl.

Wil je meebreien?
Ben je enthousiast geworden om mee te breien voor een beloning voor de ‘winterharde’ fietsers? Dat kan! Deelnemen kan in groepsverband of individueel. Laat het ons weten per mail via lois@magmamedia.nl.

Doe ook mee met ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’
Doorfietsen in de winter levert, behalve kans op een mooie gebreide muts of sjaal, nog meer moois op. Je kunt namelijk meedoen met de actie ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’, waarbij je gefietste kilometers door Tilburg Fietst worden omgezet in een donatie aan een lokaal goed doel. Deelnemen is eenvoudig. Download de gratis app Ring-Ring (zowel beschikbaar voor
iPhone als voor Android) en meld je aan. Kijk voor meer informatie over de actie hier.

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer