Selecteer een pagina

Voorrang voor fietsers en voetgangers op 23 Tilburgse rotondes

donderdag 18 november 2021 | Nieuws

Op de meeste rotondes in Tilburg moesten fietsers en voetgangers voorrang geven aan het autoverkeer, maar dat is aan het veranderen. Sinds het voorjaar van 2021 wordt de voorrangssituatie op 23 rotondes binnen de bebouwde kom aangepast, zodat fietsers en voetgangers voorrang krijgen. Een grote klus, waarmee de gemeente Tilburg de komende vier jaar aan de slag gaat.

De eerste rotonde met voorrang voor fietsers ligt aan de Dalemdreef en is inmiddels klaar. Ook in de Molenstraat in Berkel-Enschot wordt hard aan een nieuwe voorrangsrotonde gewerkt. Rotondes op industrieterreinen, turborotondes en rotondes met stoplichten worden niet aangepast. Daar krijgen de fietsers en voetgangers géén voorrang vanwege de verkeersveiligheid op deze punten.

Oppassen geblazen

Uiteraard kunnen niet alle rotondes in één keer aangepast worden. Daarom zijn er de komende jaren verschillende voorrangssituaties op deze 23 rotondes van toepassing. Op de ene rotonde krijgen de fietser en de voetganger al wel voorrang, maar op de volgende misschien nog niet. Dat wordt de komende tijd dus extra opletten bij rotondes. Kijk goed naar de verkeersborden die de voorrangssituatie aangeven. Samen werken we zo aan een stad waar je goed en veilig kunt fietsen en lopen, tijdens álle seizoenen.

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer