Selecteer een pagina

Traverse cliënten starten met fietsuitdaging

vrijdag 12 oktober 2018 | Nieuws

Op 26 september deed de campagne Tilburg Fietst een oproep voor een team dat, in Tilburg Fietst T-shirts, wil deelnemen aan Tilburg Spint, Brabants grootste spinning evenement. Inmiddels heeft een ijzersterk team van Maatschappelijke Opvang Traverse zich gemeld. Zij trappen op 14 oktober mee bij EVE op de spinning fiets voor het goede doel. Hun deelname aan Tilburg Spint is direct de start van een ander maatschappelijk project met een ander fraai doel.

De deelname door de cliënten van de maatschappelijke opvang van Traverse en hun begeleiders aan Tilburg Spint is het startschot van het project ‘Traverse Goes Vogezen’, waarbij een aantal cliënten onder begeleiding gaat toewerken naar het volbrengen van een sportieve en persoonlijke uitdaging, de beklimming van de Col du Grand Ballon. “De col staat te boek als één van de moeilijkste beklimmingen in de Franse Vogezen. Bereikbaar, maar niet te gemakkelijk. Heroïsch, maar ook weer niet te zwaar. Vooral iets wat niet iedereen kan of misschien wil. Daarin zit ‘m de uitdaging nu juist”, vertelt Wiebe de Jong van Traverse.

“De cliënten van Traverse zijn veelal dak- of thuisloos en hebben te maken met serieuze problemen, variërend van financiële tot mentale of zelfs drugsproblematiek. “Voor hen is meedoen echt een statement naar zichzelf. Een groeiend aantal kwetsbare mensen leeft in onze stad. Traverse zorgt ervoor dat we deze mensen zoveel mogelijk accepteren en omarmen in de maatschappij en we ondersteunen de cliënten om zo volwaardig als mogelijk te kunnen functioneren. Een project als dit, kan een mooie bijdrage leveren aan de mindset die daarvoor nodig is: met vallen en opstaan kom je er. Het gaat veel verder dan alleen etsen, want je bouwt sociale contacten op, je leert je mogelijkheden en beperkingen op een geweldige manier kennen en je ervaart succes, waarvan je misschien niet eens meer kunt herinneren hoe dat voelt.”

Het project zoekt nog naar sponsoren. Mail voor informatie naar: wiebe.dejong@smo-traverse.nl.

Dit artikel verscheen ook in Stadsnieuws van 10 oktober 2018.

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer