Selecteer een pagina

Tilburg wil imago als fietsstad opkrikken: ‘Groene golf voor de fiets op cityring’

zondag 10 januari 2021 | In de media, Nieuws

Door Hein Eikenaar, artikel in Brabants Dagblad van 9 januari 2021.

Hup uit die auto, op de fiets! De gemeente Tilburg wil veel meer inwoners aan het trappen krijgen. Want: fietsen is gezond, milieuvriendelijk en in de binnenstad ben je vaak sneller op de plek van bestemming dan in de auto. Maar hoe krijg je meer Tilburgers op de fiets?

Snelfietsroute naar Goirle
Tilburg heeft zo’n 350 kilometer fietspad en inmiddels drie snelfietsroutes (Waalwijk, Breda en Oosterhout). Drie zitten er nog in de pijplijn (Eindhoven, Den Bosch en Oisterwijk) en er wordt nagedacht over een nieuwe snelfietsroute naar Goirle, over de Trouwlaan en via de nieuwe fietstunnel bij Stappegoor.

De onlangs door de gemeente vastgestelde Fietsagenda 2020 voor de toekomst voor ‘Tilburg als populaire fietsstad’ meldt verder dat negentig procent van de Tilburgers positief is over de bereikbaarheid van het centrum per fiets, twee derde is te spreken over de kwaliteit van de fietspaden.

Lees verder op bd.nl >

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer