Selecteer een pagina

Tilburg Fietst voor fietsuitje ouderen

Maar liefst 1032 Tilburgers fietsen sinds vorig jaar mee met de gemeentelijke actie ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’. Eind 2019 behaalden ze samen het afstandsdoel van 300.000 km. Daarmee reden de deelnemers een bedrag bij elkaar voor verschillende goede doelen. Het volgende afstandsdoel is het behalen van 400.000 km. Wanneer dat aantal kilometer wordt behaald, komt er een bedrag vrij voor een leuke activiteit voor 50 ouderen (65+) in Tilburg. Zij mogen er dan, samen met een begeleider, tussenuit met de fietstaxi voor een speciaal fietstochtje van een uur.

Aanmelden voor een fietsuitje met de Fietstaxi

Heb je interesse in de fietsuitjes met de fietstaxi? Vul dan onderstaand formulier in. We geven het dan door aan Fiets Taxi Tilburg. Na het behalen van het afstandsdoel van de actie nemen zij contact met u op om de door te nemen wat mogelijk is. Dit gebeurt nadat het doel van 400.000 is behaald (naar verwachting ergens half maart, we maken het bekend op deze site en op social media als het doel is behaald!). Duur van het ritje is maximaal 1 uur, en de Fietstaxi heeft 1 tot 3 fietstaxi’s tegelijk beschikbaar, afhankelijk van de planning. Meerijden met eventuele eigen duofietsen, inclusief eigen begeleiding mag naar eigen inzicht (stem dit vooraf wel even af met FietsTaxi Tilburg ivm veiligheid, route etc) ).

 

De gemeente wil met de actie Tilburg Fietst voor Tilburg iedereen aanmoedigen om, zeker voor ritjes naar de binnenstad en naar winkelcentra, de fiets te pakken. De actie draagt tegelijk bij aan een toename van lokale sociale betrokkenheid en hulp aan degenen die dat hard nodig hebben. De gemeente werkt voor de campagne samen met de makers van de smartphone app Ring-Ring.

Meefietsen met de actie ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’?

Wil jij ook nog meedoen aan Tilburg fietst voor Tilburg? Download dan de gratis Ring-Ring app via iPhone of Android. Na installatie van de app moet een gratis account worden aangemaakt. Via een ingebouwde gps-tracker gaat de teller automatisch lopen zodra je binnen de gemeentegrenzen van Tilburg fietst.

Meedoen met de campagne heeft meer positieve gevolgen voor de stad en de deelnemers. Fietsen is goed voor lichaam en geest. Het helpt tegen tientallen lichamelijke ongemakken en gebreken als diabetes en hart- en vaatproblemen. En wat te denken van de positieve effecten op het brein? Wie zich inspant stuurt zuurstofrijk bloed naar de hersencellen. Met een betere concentratie, verhoging van creativiteit en beter kunnen leren als mogelijk effect. (Bron: fietsersbond.nl.) Het fietsen zorgt bovendien voor minder CO2 uitstoot en voor minder verkeersopstoppingen in de binnenstad. Het gebruik van de app helpt fietsdata te verzamelen. Deze worden anoniem opgeslagen en gebruikt om de stad fietsvriendelijker te blijven maken.

Kijk hier voor meer informatie over hoe je mee kunt doen.