Selecteer een pagina

Tilburg Fietst voor fietsuitje ouderen

woensdag 29 januari 2020 | Nieuws

Maar liefst 1032 Tilburgers fietsen sinds vorig jaar mee met de gemeentelijke actie ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’. Enige tijd geleden behaalden ze het afstandsdoel van 400.000 km. Daarmee is een bedrag vrij gekomen voor een leuke activiteit voor 50 ouderen (65+) in Tilburg. Zij mogen er, samen met een begeleider, tussenuit met de fietstaxi voor een speciaal fietstochtje van een uur.

Aanmelden voor een fietsuitje met de Fietstaxi

Heb je interesse in de fietsuitjes met de fietstaxi? Bel of mail dan met Theo Smeele  06-40198359, theo@fietstaxitilburg.nl van Fiets Taxi Tilburg. Duur van het ritje is maximaal 1 uur, en de Fietstaxi heeft 1 tot 3 fietstaxi’s tegelijk beschikbaar, afhankelijk van de planning.

De gemeente wil met de actie Tilburg Fietst voor Tilburg iedereen aanmoedigen om, zeker voor ritjes naar de binnenstad en naar winkelcentra, de fiets te pakken. De actie draagt tegelijk bij aan een toename van lokale sociale betrokkenheid en hulp aan degenen die dat hard nodig hebben. De gemeente werkt voor de campagne samen met de makers van de smartphone app Ring-Ring.

Meefietsen met de actie ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’?

Wil jij ook nog meedoen aan Tilburg fietst voor Tilburg? Download dan de gratis Ring-Ring app via iPhone of Android. Na installatie van de app moet een gratis account worden aangemaakt. Via een ingebouwde gps-tracker gaat de teller automatisch lopen zodra je binnen de gemeentegrenzen van Tilburg fietst.

Meedoen met de campagne heeft meer positieve gevolgen voor de stad en de deelnemers. Fietsen is goed voor lichaam en geest. Het helpt tegen tientallen lichamelijke ongemakken en gebreken als diabetes en hart- en vaatproblemen. En wat te denken van de positieve effecten op het brein? Wie zich inspant stuurt zuurstofrijk bloed naar de hersencellen. Met een betere concentratie, verhoging van creativiteit en beter kunnen leren als mogelijk effect. (Bron: fietsersbond.nl.) Het fietsen zorgt bovendien voor minder CO2 uitstoot en voor minder verkeersopstoppingen in de binnenstad. Het gebruik van de app helpt fietsdata te verzamelen. Deze worden anoniem opgeslagen en gebruikt om de stad fietsvriendelijker te blijven maken.

Kijk hier voor meer informatie over hoe je mee kunt doen.

Tip de Tilburg Fietst redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in (de omgeving van) Tilburg?

Klik dan hier en laat het ons weten!

Meer nieuws

Wil je een fietshub voor de deur?

Wil je een fietshub voor de deur?

Had je de deelfietsen van Hopperpoint al zien staan aan de #Atlasstraat #Dongenseweg ? Omdat bushaltes vaak aan de rand van het #bedrijvenpark staan, is het lastig om de eindlocatie te bereiken. Om...

Lees meer