Selecteer een pagina

Stap op de pedalen met Toerclub Tilburg

maandag 14 mei 2018 | Nieuws

Toerclub Tilburg (TCT ’93) organiseert dit jaar meerdere mooie fietstochten waaronder de 18e editie van de La Trappe Abdijentocht op 20 mei. 

De tocht start bij de Trappisten Abdij van Koningshoeven te Berkel-Enschot en voert door het prachtige gastvrije Brabantse landschap van bossen, vennen, hei, weilanden en kleine dorpen. TCT ’93 pijlt voor de gelegenheid drie fietsroutes uit met afstanden van 35, 65 en 125 km. Behalve bij het Trappistenklooster kunnen de tochten van 65 of 125 km ook worden gestart bij Café Zomerhof, Maastrichterweg 265, Valkenswaard en bij Café-zaal d’n Bakker, Hoofdstraat 10, Hoogeloon.

De tocht van 35 kilometer is geschikt voor gezinnen met kinderen en ook voor senioren. De tocht van 65 km is bedoeld voor de sportieve fietser, terwijl de goed getrainde toerfietser de uitdaging voor 125 kilometer kan aangaan. Voor GPS-gebruikers is er de mogelijkheid om de routes te downloaden via de website www.tct93.nl. Het vertrek is vanaf 8.00 uur. Iedereen wordt uiterlijk 17.00 uur weer aan de finish verwacht. Het inschrijfgeld is, afhankelijk van de afstand die men kiest, tussen 3 euro en 5 euro. Leden van de NTFU kunnen bij alle startlocaties gebruik maken van Scan & Go en ontvangen op vertoon van hun ledenpas een korting van 1 euro. Een gedeelte van het inschrijfgeld gaat naar een goed doel.

TCT ’93 organiseert ook het Hart van Brabant Fietsfestijn, een fietsvierdaagse van 24 tot en met 27 juni, waar jaarlijks zo’n 1000 tot 1200 fietsers aan deelnemen. En aan het eind van de zomer organiseert TCT ’93 ook meerdere tochten op 16 september, eindigend bij het Tilburg Fietst Festival in de Spoorzone.

Foto: Marcel Jans

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer