Selecteer een pagina

Stallingen Pieter Vreedeplein en Concertzaal langer open

woensdag 15 juli 2020 | Nieuws

Vanaf 1 augustus a.s. zijn de stallingen op het Pieter Vreedeplein en de Concertzaal langer open. Beide stallingen zijn vanaf dan 7 dagen per week open tot 01.00 uur. Op maandag t/m zaterdag openen beide stallingen om 07.00 uur, op zondag om 10.00 uur.

Vorig jaar ontving de gemeente een petitie van ondernemers en bewoners uit de omgeving Willem II Straat. De ondernemers willen een goede stallingplek voor hun bezoekers. Omwonenden willen graag minder overlast door de vele fietsen die nu op straat staan gestald. Door het verruimen van de openingstijden kunnen bezoekers van een voorstelling, café of restaurant vanaf 1 augustus gemakkelijker terecht in de fietsenstalling. Dat vermindert uiteraard ook het aantal fietsen dat op straat wordt gestald.

Het verzoek past bij de ambitie van de gemeente Tilburg om het fietsgebruik naar de binnenstad te stimuleren. Fietsen is gezond, beter voor het milieu en vermindert de parkeerdruk in de binnenstad. Iedereen die op de fiets de binnenstad bezoekt, moet uiteraard ook ergens zijn of haar fiets parkeren. In de binnenstad stimuleren we het gebruik van de stallingen, zodat er minder fietsen op straat gestald worden.

De fietsenstallingen Pieter Vreedeplein en Schouwburg liggen dicht bij horeca en culturele voorzieningen (Theaters Tilburg, Paradox, Nieuwe Vorst, Cinecitta). Nu sluiten de stallingen nog om 22.00 uur (Pieter Vreedeplein) en 00.00 uur (Concertzaal). Vanaf 1 augustus geldt voor beide fietsenstallingen op alle dagen van de week de nieuwe sluitingstijd van 01.00 uur. Dat is makkelijk te onthouden en de bezoekers krijgen ruim de tijd om aan de nieuwe tijd te wennen. In augustus 2021 gaat de gemeente de nieuwe openingstijden samen met horecaondernemers, omwonenden en de culturele voorzieningen evalueren.

Bij de fietsenstalling Pieter Vreedeplein wordt op verzoek van omwonenden de rolband om 19.00 uur uitgezet. Dat blijft ook na 1 augustus zo.

Tip de Tilburg Fietst redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in (de omgeving van) Tilburg?

Klik dan hier en laat het ons weten!

Meer nieuws

Wil je een fietshub voor de deur?

Wil je een fietshub voor de deur?

Had je de deelfietsen van Hopperpoint al zien staan aan de #Atlasstraat #Dongenseweg ? Omdat bushaltes vaak aan de rand van het #bedrijvenpark staan, is het lastig om de eindlocatie te bereiken. Om...

Lees meer