Selecteer een pagina

Spring is in the air. Spring es op je fiets!

vrijdag 26 maart 2021 | Nieuws

Afgelopen weekend is de lente begonnen volgens de kalender en vanaf komende week lijkt het ook echt lente te worden gezien de fraaie weersverwachting. Heerlijk fietsweer dus!

Wist je dat er in de omgeving van Tilburg heel veel leuke fietsroutes zijn? Op deze pagina hebben we er een aantal voor je verzameld. Hoewel de leuke terrassen langs de routes helaas nog niet open zijn, kun je natuurlijk prima zelf een lekkere picknick meenemen. En ben je gek op kunst? De musea zijn dan wel gesloten, maar ook op straat is er meer dan genoeg kunst te zien. Fiets bijvoorbeeld langs de mooiste muurschilderingen in Tilburg en bewonder de meest fantastische werken, gewoon vanaf de fiets!

‘Toer de boer’ langs bijzondere boeren
Wil je het nuttige met het gezonde en aangename combineren? Pak dan je fiets voor een rondje langs bijzondere boeren in Tilburg en omgeving en doe een ‘Toer de boer’. Neem (coronaproef) een kijkje bij de boer en vul je fietstas met eerlijke en gezonde producten van lokale boeren. Kijk voor meer info en de route op bijzondereboeren.nl.

Fiets mee voor het goede doel
Wist je dat je ook kunt bijdragen aan een goed doel door te fietsen? Je hoeft er alleen maar een app voor te installeren op je telefoon. Elke door jou gefietste kilometer helpt mee aan het gezamenlijke doel van 100.000 kilometer. Wanneer dit doel behaald is geeft de Gemeente Tilburg i.s.m. de voedselbank 20 fietsen aan stadgenoten die zelf geen fiets kunnen kopen! Lees hier meer over ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’.

Fietsenstallingen in centrum weer open
Heb je een shopping afspraak gemaakt in de stad? Spring dan ook op je fiets want je kunt je tweewieler weer kwijt in alle fietsenstallingen in het centrum. De fietsenstalling aan het Pieter Vreedeplein, bij de Concertzaal en de Katterug zijn sinds 22 maart weer open. Deze stallingen zijn dagelijks open van 7.00 – 21.00 uur. De stalling aan de Heuvel is dagelijks open van 7.00 – 19.00 uur, op donderdag tot 21.00 uur.

Heb jij ook nog tips voor fietsende Tilburgers voor mooie lentedagen? Tip dan onze redactie!

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer