Selecteer een pagina

Spoorpark roept bezoekers op met de fiets te komen

maandag 3 december 2018 | Nieuws

‘Komt allen met de fiets’ schrijft Spoorpark Tilburg in een nieuwsbericht op haar website.

Het Spoorpark in Tilburg streeft naar het zo optimaal mogelijk toegankelijk maken van het park voor iedereen. Duurzaamheid staat bovenaan en het gebruik van de fiets wordt gestimuleerd. Bij de verschillende ingangen van het park worden ‘fietsnietjes’ geplaatst zodat bezoekers van het park hun fietsen kunnen stallen. De fietsnietjes staan zowel aan de Westelijke ingang (t.h.v. Ringbaan West), bij de Oostelijke ingang (hoek Hart van Brabantlaan/St. Ceciliastraat) en bij het Spoorpark Gebouw. In het park zelf

Opvallend aan de fietsnietjes is de kleurstelling. Er worden diverse tinten door elkaar gebruikt, die verder terug te vinden zijn in het park, naar ontwerp van  de architecten van het park.

BMX baan

Niet alleen voor bezoekers die per fiets naar het park komen voor een wandeling, om te genieten van het zonnetje of een drankje te doen op het terras van het T-huis is het leuk om naar het toekomstige park te gaan. Voor de sportieve fietser is er namelijk een BMX baan aangelegd, een zgn. ‘pumptrack’ baan waar je met je bmx of step een gaaf parcours kunt afleggen.

Het Spoorpark opent in het weekend van 21 juni 2019 de poorten voor het publiek. Tilburg Fietst zal erbij zijn! Tot die tijd kunnen we er helaas alleen nog langs fietsen, maar ook dat is al zeker de moeite waard!

 

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer