Selecteer een pagina

Spectaculaire nieuwe fietsbaan in Spoorpark

woensdag 23 mei 2018 | Nieuws

Op het ogenblik wordt in het Spoorpark een zogeheten pumptrack gebouwd, als onderdeel van de Urban Sports Area. Het wordt een spectaculaire 200 meter lange fietsbaan voor mountainbikers en bmx-ers van alle leeftijden.

“Een pumptrack bestaat uit heuvels en kuilen die elkaar opvolgen, afgewisseld met mooie kombochten”, vertellen de initiatiefnemers. “Zonder af te zetten of te trappen kun je als het ware pompend door de baan, vandaar de naam pumptrack. De kunst is om het ritme steeds beter te pakken te krijgen. Pumptracks zijn een tikje verslavend.”

Het parcours wordt gebouwd door het bedrijf Velosolutions Benelux, dat onlangs ook de grootste verharde pumptrack ter wereld realiseerde in Roosendaal. De initiatiefnemers van de Urban Sports Area zoeken momenteel nog naar financiering om de pumptrack te laten verharden. “Dan wordt het een multisport accommodatie waar je ook met skateboards, inline skates en steps overheen kunt”. Wie wil sponsoren kan contact opnemen via mail (lois@magmamedia.nl) of telefonisch (06 261 60 386).

Tim Smit, eigenaar van Velosolutions Benelux, vertelt: “De grootse uitdaging bij de aanleg zit hem in het gedetailleerd vormgeven van de heuvels, kuilen en bochten. Dat gaat voor een deel met machines maar een heel groot deel wordt met de hand gedaan. Omdat we gaan voor de perfecte flow in onze banen werken we met ervaren mountainbikers en bmx-ers als bouwers, waaronder wereldkampioen Joost Wichman. Wij zien onze pumptracks als de speeltuin van de toekomst omdat het voor een brede doelgroep interessant is. Het zijn sociale ontmoetingsplaatsen waar rijders van alle niveau’s en leeftijden elkaar stimuleren om te bewegen.”

De Urban Sports Area is een idee van Erwin Schellekens, Rens Verbruggen, Cees Thomassen en Lois de Jong.

Foto: Plons racing

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer