Selecteer een pagina

Spannende fietsbaan op Koningdag in Leijpark

donderdag 26 april 2018 | Nieuws

Tijdens Koningsdag staat de Tilburg Fietst Pumptrack in het Leijpark. Van 12.00 uur tot 18.00 uur kun je een ritje wagen door de 50 meter lange kombochtenbaan voor mountainbikers en BMX-ers op alle niveau’s, ook voor beginners.

Een pumptrack is een lusvormig fietsparcours met kombochten en een groot aantal bulten. Je kunt beginnen met er rustig doorheen te fietsen en de uitdaging is om je steeds meer de juiste pompende lichaamsbeweging eigen te maken. Daarmee kun je snelheid maken, zonder te hoeven trappen. Het fenomeen pumptrack vindt haar oorsprong in de BMX race sport. “Je hoeft geen geoefende BMX fietser te zijn om door de baan te gaan. Het is voor kinderen een hele goede manier om hun fietsvaardigheden aan te scherpen, jong geleerd is oud gedaan”, vertelt organisator Loïs de Jong. “We hebben een aantal fietsjes en helmpjes klaarliggen en deskundige begeleiding leidt alles in goede banen. Bezoekers kunnen op Koningsdag gelijk ook oefenen voor de Brabant Bike Battle, een informele maar spannende pumptrack wedstrijd voor kinderen tot 12 jaar welke plaats vindt in Tilburg, Breda, Den Bosch, Helmond en Eindhoven. De Brabant Bike Battle bezoekt het Tilburg Fietst Festival op 16 september in de Spoorzone. De finale wordt eind september of oktober verreden op de Wielerexperience in Roosendaal.
Nog een mooie ontwikkeling in Tilburg is dat er dit jaar ook een mooie pumptrackbaan in het Spoorpark komt.” De activiteit vindt plaats in het kader van de campagne Tilburg Fietst. Tilburg omarmt fietsen in al haar verschijningsvormen en dat mag iedereen weten. Meer informatie over de campagne is te vinden op facebook.com/tilburgfietst en op de website: www.tilburgfietst.nl

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer