Selecteer een pagina

Nieuwe voorzitter Fietsforum Tilburg

maandag 10 juni 2019 | Nieuws

Stichting FietsForum Tilburg werkt met steun van de gemeente Tilburg aan het verbeteren van het fietsklimaat in Tilburg en de regio. Daarnaast zet ze zich actief in om het fietsgebruik onder de Tlburgse bevolking te stimuleren. Sinds mei 2019 heeft het FietsForum een nieuwe voorzitter in de persoon van Rob van Mierlo. De voorzittersrol werd tot eind december 2018 bekleed door Marc Dols.

Van Mierlo, van huis uit sociaal-geograaf, wil zijn kennis en ervaring inzetten om met het FietsForum van de gemeente Tilburg weer een prominente fietsstad te maken. ‘’Het kan toch niet zo zijn dat onze stad, eens toonaangevend qua fietsverkeer, nu niet eens meer in de top 100 van fietssteden in Nederland staat! Het FietsForum kan de gemeente Tlburg helpen om binnen enkele jaren weer een plaats in de top 10 te bereiken.’’

FietsForum Tilburg zet zich op vier manieren in om van Tilburg een fietsvriendelijke stad te maken:

  • door gevraagd en ongevraagd de gemeente te adviseren;
  • door te lobbyen voor het belang van het fiets op diverse beleidsterreinen;
  • door het fietsen te promoten onder burgers, organisaties, instellingen en bedrijven;
  • door te monitoren welke knelpunten zich voordoen en welke oplossingen denkbaar zijn.

Het FietsForum heeft een grote groep enthousiaste vrijwilligers en werkt nauw samen met Tilburg Fietst. Kijk voor meer info op www.fietsforumtilburg.nl.

 

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer