Selecteer een pagina

Nieuwe snelfietsroute ideaal voor rit naar werk

donderdag 24 februari 2022 | Mobiliteit, Nieuws, Werk

Sinds de opening van de snelfietsroute F261, tussen Tilburg en Waalwijk, ligt een gezondere leefstijl, minder verkeersdrukte en een beter klimaat binnen handbereik. Dus pomp je banden op, plan je route en sjees vanaf nu over de F261, een fietspad voor iedereen!

Ontdek de route
De F261 is de nieuwste snelfietsroute in Brabant. De route is 16 kilometer lang en loopt tussen Tilburg, Loon op Zand en Waalwijk. Met snelfietsroute wordt overigens bedoeld dat je prettig kunt doortrappen zonder dat je veel obstakels als stoplichten en drempels tegenkomt. Het tempo bepaal je natuurlijk zelf.

De route begint – of eindigt – bij Station Tilburg en loopt tot Waalwijk. Het overgrote deel bestaat uit vrijliggende fietspaden van 4,5 meter breed. De snelfietsroute kenmerkt zich als een soort lange rode sliert en is te herkennen aan de groene lijn die over bijna de hele route loopt. De weg kwijt raken is vrijwel onmogelijk. Ten noorden van Tilburg loopt de route parallel aan de N261 langs de Loonse en Drunense Duinen, de kern van Loon op Zand, de Efteling, Kaatsheuvel tot de Meidoornweg in Waalwijk. In Waalwijk sluit deze route aan op de F59: de fietsroute naar ’s-Hertogenbosch.

Wil je meer weten en ervaren? Op deze website kun je vanaf je laptop of telefoon over de route “fietsen” en ontdekken hoe mooi de omgeving is.

Waarom fietsen?
We weten allemaal dat bewegen goed voor je gezondheid is, maar toch pakken we nog vaak de auto voor ritjes onder de 7 km. Maar heb je al eens aan deze voordelen gedacht?

  • Reizen met de fiets in plaats van met de auto is beter voor het klimaat: er is ruim 15 keer minder CO2-uitstoot!
  • Fietsen is vriendelijker voor de portemonnee. Je bespaart op hoge benzine- en parkeerkosten.
  • Het is goed voor lichaam en geest. Bewegen draagt bij aan een gezonde leefstijl en een beter immuunsysteem. Maar ook mentaal boek je winst. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder zegt daarover: ‘Wie zijn hersenen aan het werk zet, stimuleert ook de hersenschors en die remt ongewenste emoties af, zoals angst, stress en depressie.’

Meer weten over de snelfietsroute? Kijk dan op sjees.nl/snelfietsroutes/f261

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer