Selecteer een pagina

Nieuwe fietsenstalling station Tilburg open vanaf 21 juli

vrijdag 10 juli 2020 | Nieuws

De nieuwe fietsenstalling aan de achterkant van het station gaat open op dinsdag 21 juli. In de fietsenstalling is plaats voor 3.900 fietsen. De onbetaalde en de betaalde fietsenstalling aan de Spoorlaan bij station Tilburg is vanaf dezelfde datum gesloten. 

Eerste 24 uur gratis

De eerste 24 uur is de stalling gratis, daarna kost het stallen van een fiets € 1,25 per dag. Via NS fiets kunnen frequente gebruikers een abonnement afsluiten. De fietsenstalling is beveiligd en open vanaf een kwartier vóór de eerste trein tot een kwartier na aankomst van de laatste trein. De nieuwe stalling heeft een serviceruimte voor kleine reparaties en er zijn OV fietsen beschikbaar. De ingang zit aan de Willem II-passage. De uitgangen zijn ter hoogte van de LocHal en aan het Burgemeester Stekelenburgplein.

Fietsen in oude stallingen worden verwijderd

Medewerkers van de Diamantgroep verwijderen fietsen die niet opgehaald zijn na 21 juli uit de oude stallingen. Deze fietsen gaan naar de AFAC en kunnen daar worden opgehaald door de eigenaar. Hiervoor zijn een geldig identiteitsbewijs en de fietssleutel nodig. Kijk voor meer informatie over de AFAC op de website van de Gemeente Tilburg.

Duurzaam stallen

De nieuwe fietsenstalling is aan de buitenkant van glas en het dak is begroeid met sedum-planten. Sedum is een vetkruid dat bloeit in de zomer. Vlinders en bijen komen er graag op af en het vangt veel regenwater op. Het sedum-dak draagt daardoor bij aan de klimaatadaptie in Tilburg.

Verrassing voor de eerste 100 fietsen

Vanwege coronamaatregelen zal er bij de opening van de stalling geen feestelijk moment zijn. Wel is er voor de eerste 100 reizigers die hun fiets plaatsen in de nieuwe stalling een kleine verrassing.

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer