Selecteer een pagina

Nieuwe fietschallenge met kerstgedachte

woensdag 16 december 2020 | Mobiliteit, Nieuws, Werk

De gemeente Tilburg heeft vorig jaar de actie ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’ ontwikkeld. Met de bijbehorende smartphone app Ring Ring kunnen alle inwoners en werknemers van bedrijven in de regio Tilburg fietskilometers sparen waarmee ze direct bijdragen aan een goed doel.

De actie start vandaag met een nieuwe sociale kilometerchallenge die goed past bij de kerstgedachte. Ruim 1000 Tilburgers fietsten tijdens de eerste challenge mee en in korte tijd behaalden ze het doel van 400.000 gefietste kilometers. De gemeente koppelde daar verschillende maatschappelijke beloningen aan. Zo werden na het behalen van het einddoel in totaal 40 opgeknapte fietsen geschonken aan Tilburgers die zich de aanschaf van een fiets helaas niet kunnen veroorloven. Met deze actie werd, in samenwerking met de Voedselbank, een bijdrage geleverd aan het tegengaan van mobiliteitsarmoede en aan fietsstimulering in onze stad. Op meerdere fronten was het daarmee een succes en Tilburg Fietst voor Tilburg gaat dan ook door met een nieuwe kilometer challenge. Het nieuwe doel wordt opnieuw 100.000 kilometers. Wanneer dit doel wordt behaald worden er nog eens 20 fietsen vergeven in samenwerking met de Voedselbank. Lees meer via deze link.

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer