Selecteer een pagina

Komend voorjaar nieuwe fietsenstalling Dwaalgebied

vrijdag 30 oktober 2020 | Nieuws

De gemeente Tilburg wil het gebruik van de fiets voor het bezoeken van de binnenstad stimuleren. Voorzieningen zoals de gratis fietsenstallingen in het centrum zijn hiervoor belangrijk. In het voorjaar van 2021 opent de gemeente in het magazijn van de voormalige Wibra (hoek Langestraat – Korte Tuinstraat) een nieuwe fietsenstalling. De stalling is met name bedoeld voor bezoekers van de winkels en horeca in het Dwaalgebied en rond de Oude Markt.

Er is plek voor ongeveer 200 – 300 fietsen afhankelijk van de definitieve indeling en het opbergsysteem. Er komt een openbaar (invalide) toilet en ook hier zijn gratis buggy’s te leen. Bakfietsen en elektrische fietsen zijn ook welkom. Scooters kunnen vanwege de brandveiligheid niet terecht in de stalling. Zij kunnen gebruik maken van de scooterparkeervakken in de binnenstad.

De stalling is gratis en iedere dag geopend van 07.00 tot 01.00 uur. Er komen automatische schuifdeuren zodat de stalling makkelijk toegankelijk is voor de gebruikers. In de stalling is ook continue een beheerder aanwezig. De beheerder ziet er ook op toe dat iedereen in de avond en nacht rustig het pand verlaat. De in- en uitgang van de fietsenstalling komt aan de Langestraat of de Korte Tuinstraat.

Proefperiode
Het gaat om een proef voor vijf jaar. Na vijf jaar bekijkt de gemeente of de stalling goed gebruikt wordt en de overlast van op straat gestalde fietsen in het Dwaalgebied is verminderd. Op basis van die evaluatie wordt in 2026 besloten of de stalling open blijft.

Fietsbeugels
Rond de locatie van de nieuwe stalling staan nog veel fietsbeugels (Korte Tuinstraat, Langestraat, Nieuwlandstraat). Zodra de fietsenstalling Dwaalgebied open gaat wil de gemeente de beugels verwijderen. De ruimte die vrij komt door het verwijderen van de beugels geven we in overleg met bewoners en ondernemers een andere invulling. Dan kan het gaan om groen, bankjes en/of een spelvoorziening.

 

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer