Selecteer een pagina

GO Sharing scooters populair in Tilburg

vrijdag 18 september 2020 | Mobiliteit, Nieuws

Misschien heb je ze al zien staan, zien rijden of heb je er zelf al wat kilometers mee gemaakt. De opvallende groene elektrische scooters van ‘GO Sharing’. Begin deze maand is GO Sharing gestart met een vloot van 150 scooters. Voor het aanbieden van de scooters maakt GO Sharing gebruik van twee verschillende servicegebieden; gebieden waar je mag rijden, parkeren en afsluiten in de app en gebieden waar je wel mag rijden en parkeren, maar waar je de scooter niet mag achterlaten (afsluiten in de app). Het verschil tussen parkeren en afsluiten zit in het betalen. Zolang je de scooter niet afsluit in de app blijf je doorbetalen.

GO Sharing is een groen en duurzaam initiatief en sluit aan bij de ambitie van Tilburg om een schone stad te worden.

Kijk voor meer info over GO Sharing op go-sharing.nl of download de app in de App Store of Google Play.

Overlast beperken
In andere grote steden heeft de komst van deelscooters geleid tot overlast, klachten en meldingen. In Tilburg worden stappen genomen om de parkeeroverlast voor te zijn. Zo wordt het aantal scooterparkeerplaatsen rond de binnenstad flink uitgebreid en worden klachten en meldingen op adequate wijze afgehandeld door handhaving, politie en GO Sharing. Ervaar je overlast dan kun je dit melden via dit formulier.

Veelgestelde vragen
Gemeente Tilburg heeft een overzicht van veelgestelde vragen over de GO Sharing scooters op de website gezet. Je vindt ze hier.

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer