Selecteer een pagina

Corona: gemeente maakt ruimte voor voetgangers en fietsers

donderdag 21 mei 2020 | Nieuws

Door de versoepeling van de coronamaatregelen en de start van de basisscholen op 11 mei, komt er weer meer verkeer op straat. Om ervoor te zorgen dat fietsers en voetgangers elkaar op 1,5 meter ruimte kunnen passeren, gaat de gemeente ervoor zorgen dat hiervoor ruimte beschikbaar is.

De gemeente zorgt er met meerdere maatregelen voor dat fietsers en voetgangers veilig gebruik kunnen maken van de straat en de gemeente zorgt er bij de verkeerslichten voor dat wachtende fietsers en voetgangers niet te dicht bij elkaar komen te staan. “We willen dat de Tilburger gezond blijft. Nu het verkeer drukker wordt, is de oproep om vooral te gaan lopen en fietsen. Maar dat moet natuurlijk wel veilig kunnen. Je wilt niet dat het virus zich verspreidt, omdat veel mensen tegelijk moeten wachten bij een rood verkeerslicht. Daarom geven we per direct fietsers en voetgangers meer groen licht op drukke kruispunten en in de buurt van scholen. Zo verkleinen we de stopkans”, aldus Mario Jacobs, wethouder Mobiliteit. Wilt u weten welke andere maatregelen de gemeente neemt zodat fietsers en voetgangers zich veilig door de stad kunnen bewegen? Op dit gemeentelijk nieuwsbericht vindt u het volledige overzicht.

Tip de Tilburg Fietst redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in (de omgeving van) Tilburg?

Klik dan hier en laat het ons weten!

Meer nieuws

Wil je een fietshub voor de deur?

Wil je een fietshub voor de deur?

Had je de deelfietsen van Hopperpoint al zien staan aan de #Atlasstraat #Dongenseweg ? Omdat bushaltes vaak aan de rand van het #bedrijvenpark staan, is het lastig om de eindlocatie te bereiken. Om...

Lees meer