Selecteer een pagina

Fietstunnel Stappegoor ligt op zijn plek

woensdag 14 oktober 2020 | In de media, Nieuws

De tunneldelen – foto: Gemeente Tilburg

Afgelopen weekend was de Ringbaan Zuid gedeeltelijk afgesloten voor verkeer. De reden hiervoor was dat de fietstunnel onder de ringbaan, die Stappegoor verbindt met de Trouwlaan, werd geplaatst. De werkzaamheden zijn al enkele maanden bezig en bereikten afgelopen weekend het hoogtepunt met het daardwerkelijk plaatsen van de 28 tunneldelen. Deze delen werden als een soort puzzel in elkaar geschoven. Voordat het zover was moest er wel eerst flink gegraven worden, het bestaande wegdek moest daarom gedeeltelijk weggehaald worden.

De werkzaamheden in het weekend verliepen volgens planning. De Ringbaan-Zuid was op maandagochtend weer open voor verkeer. De fietstunnel kan naar verwachting in december in gebruik worden genomen. De verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers wordt hierdoor flink verbeterd.

Lees ook:
Puzzel met 28 stukjes is gelegd, fietstunnel Stappegoor ligt op zijn plek
Aanleg fietstunnel Ringbaan Zuid gestart

 

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer