Selecteer een pagina

Fietsfilmklassieker met speciaal diner bij Cinecitta

dinsdag 5 september 2017 | Nieuws

Op zaterdag 16 september om 16.00 uur presenteren CINECITTA en TILBURG FIETST de klassieker BUTCH CASSIDY AND THE SUNDANCE KID + CHILI CON CARNE.

Filmticket à 9,50 en Film + Western Food à 15,00 zijn verkrijgbaar aan de ticketbalie en online
www.cinecitta.nl Willem II straat 29, 5038 BA Tilburg, Tel. 085-9022996
Cinecitta en Tilburg Fietst hebben vorig jaar de klassieker de Italiaanse Fietsendieven van Vittorio de
Sica vertoond met na afloop een heerlijke Spaghettimaaltijd. Dit jaar valt de beurt aan de met 4 Oscars overladen film Butch Cassidy and the Sundance Kid uit 1969 van George Roy Hill met Paul Newman en Robert Redford en Katherine Ross. De film zal worden ingeleid en na afloop serveren wij heerlijke Chili con Carne om de filmbeleving compleet te maken.

Het publiek kan deze prachtige vernieuwende Western op het grote doek zien in Cinecitta en
genieten van de beroemde en klassieke scène met Paul Newman en Katherine Ross op de fiets,
onder de klanken van Raindrops Keep Falling on my Head, gezongen door B.J. Thomas, dit lied is uitgegroeid tot een wereldhit en heeft tevens een Oscar gewonnen voor beste song. Butch Cassidy and the Sundance Kid is een klassieke western, gebaseerd op de criminele carrières van de beruchte bandieten Butch Cassidy (geboren in 1866 als Robert Leroy Parker en volgens een eerste lezing gedood in 1909 tijdens een shoot-out te Bolivia, terwijl anderen het erop houden dat hij in 1937 zou zijn overleden) en The Sundance Kid (geboren in 1866 als Harry Longbaugh, gedood in 1909 te Bolivia, samen met Butch Cassidy, doch volgens een zus van Butch zou hij, onder een schuilnaam, nog tot 1957 hebben geleefd!). Het is een geromantiseerde vertelling over twee van Amerika’s bekendste outlaws, naar een meesterlijk scenario van William Goldman, die er prompt een
Oscar voor in ontvangst mocht nemen. Paul Newman (1925-2008) en Robert Redford (zijn definitieve doorbraak als filmster!) zijn prima in de hoofdrollen, met goede bijrollen van Katherine Ross, Strother Martin, Henry Jones, Jeff Corey en George Furth. Prachtig camerawerk van Conrad Hall (Oscar voor beste fotografie), voor het grootste gedeelte in kleur, met de techniek van overbelichting gefilmd, en gedeeltes (zoals de opening) in sepia. De muzikale score staat op naam van componist en liedjesschrijver Burt Bacharach, Al met al geen muziek die men direct zou verwachten in een western, maar desalniettemin goed geslaagd. Deze viervoudige Oscarwinnaar (productie John Foreman), onder regie van George Roy Hill (1921-2002), is een absolute aanrader, al was het maar door de vernieuwende aanpak van het genre.

Voor u een unieke kans om deze film op het grote doek te beleven! Deze klassieke parel is in 2003
geselecteerd voor conservering in het National Film Registry van de Amerikaanse Library of Congress
vanwege de culturele, historische en esthetische waarde.

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer