Selecteer een pagina

Fietsfilm avond op World Bicycle Day

vrijdag 10 mei 2019 | Nieuws

Ter gelegenheid van World Bicycle Day organiseren het FietsForum Tilburg, Tilburg Fietst! en Cinecitta op 3 juni 2019 een avondvullend filmprogramma waarin de fiets centraal staat. Het programma begint om 19.00 uur en eindigt om ongeveer 22.15 uur.

Tickets kunnen worden besteld via de website van Cinecitta. Het is een bijzonder programma, met een première van de Belgische film Engel, maar ook een Oscar winnende korte animatiefilm! Dus wees er snel bij.

Programma Fietsfilmavond

Engel (Voorpremière)

Engel volgt de ontmoeting van een prostituee, Fae, en de wereldberoemde wielrenner Thierry. Tijdens zijn vakantie in Senegal wordt hij halsoverkop verliefd op de Afrikaanse schoonheid. Ze vinden waardigheid en hoop bij elkaar om zich uit hun benarde situaties te bevrijden. Boven dit wederzijds gevoel primeert echter hun liefde voor elkaar. Tot Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen. Wanneer Fae de volgende ochtend ontdekt dat Thierry overleden is, wordt ze gearresteerd ondanks haar onschuld. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.

Le Tour Utrecht – Bon Voyage!

Tim heeft een romantische date om naar de start van de Tour de France in Utrecht te gaan kijken met zijn meisje. Onfortuinlijk genoeg belandt hij aan de verkeerde kant van de dranghekken hek en moet hij proberen om bij haar te komen.

Father & Daugther (Oscar winnaar 2001)

Een vader neemt afscheid van zijn jonge dochter en vertrekt. Ze wordt een jonge vrouw, heeft een familie en ze wordt oud, maar binnenin haar is er altijd een diep verlangen naar haar vader. De seizoenen van de Nederlandse landschappen komen terug in deze bijzondere Nederlandse animtiefilm.

Cycle

Een klein rond verhaal over een meisje dat leert fietsen van haar grootvader en ontdekt dat waar de weg eindigt, echt avontuur begint.

Gewoon Fietsen (Why We Cycle)

In de film worden zowel gewone fietsers als experts van verschillende disciplines geïnterviewd. Voor ons Nederlanders is fietsen zo gewoon als ademen. We denken er niet bij na, maar doen het gewoon. In de film wordt meegereden met gewone fietsers en verschillende vakspecialisten. De gesprekken leveren soms voor de hand liggende en soms meer verborgen effecten van fietsen op mensen, samenlevingen en de maatschappij op.

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer