Selecteer een pagina

Fietsen stelen de show op zaterdag 20 november

dinsdag 16 november 2021 | Nieuws

Elke maand worden er tussen de 140 en 180 fietsen als gestolen opgegeven bij de politie in Tilburg. In werkelijkheid zijn het er veel meer, want veel mensen nemen niet meer de moeite om aangifte te doen van hun gestolen fiets. De kans dat hun tweewieler wordt teruggevonden is helaas namelijk erg klein.

Om aandacht te vragen voor dit probleem waar veel Tilburgers last en (financieel) ongemak van hebben is het voorplein van het Paleis-Raadhuis in Tilburg op zaterdagmiddag 20 november het decor van de ’Fietsendiefstalshow’.

Wat kun je nu het beste tegen fietsendiefstal doen? En hoe zorg je ervoor dat je straks weer lekker op je eigen fiets vanuit het centrum naar huis kunt rijden? Dan maar twee sloten erop? Of alleen nog stallen in een bewaakte fietsenstalling, zoals in die nieuwe fietsenstalling bij het station?

Voor FietsForum Tilburg, dat de gemeente adviseert op het gebied van fietsen en mobiliteit en het fietsen probeert te promoten, is het de hoogste tijd om opnieuw aandacht te vragen voor dit hardnekkige probleem. Op zaterdag 20 november vindt er ’s middags tussen 12.00 uur en 15.00 uur bij het Paleisraadhuis/fontein in Tilburg de Fietsendiefstalshow plaats, een demonstratie– en informatiemiddag over fietsendiefstal. Acteurs als fietsendieven laten zien hoe gemakkelijk het is om een fiets te stelen en wat ertegen te doen is. Een eerste stap om in onze stad fietsendiefstal een halt toe te roepen.

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer