Selecteer een pagina

Enquête over veiligheid Cityring

woensdag 28 maart 2018 | Nieuws

Op de Heuvelring staan sinds carnaval matrixborden die op rustige momenten één rijstrook afsluiten. Dit om de veiligheid van de Heuvelring te verbeteren. De gemeente wil van inwoners horen hoe ze de veiligheid ervaren.

Dat kan door een online enquête in te vullen op de pagina Cityring op de website tilburg.nl. De oversteekplekken op dit stukje Cityring hebben tijdelijk opvallende grote, witte stippen. De gemeente test of deze maatregelen de verkeersveiligheid van de Heuvelring verbeteren. De gemeente wil de verkeersveiligheid op de Cityring verbeteren. Dit is één van de aanbevelingen uit een onderzoek dat eind 2017 is uitgevoerd.

Samen met
Inmiddels zijn ook de voorbereidingen voor de volgende proeven op de Paleisring-Schouwburgring en de Noordhoekring in volle gang. Dat gebeurt in samenwerking met omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden. Zodra de nieuwe gemeenteraad de financiering van deze proeven goedkeurt, kunnen de laatste twee starten. Dit is waarschijnlijk nog voor de zomervakantie. Ook na deze pilots volgt een evaluatie en aansluitend een advies aan de gemeenteraad over de definitieve inrichting van de Cityring. Dit laatste speelt waarschijnlijk in het 4e kwartaal van 2018.

Rustige Momenten
De 1e proef op de Heuvelring eindigt maandag 16 april 2018. Tijdens deze proef rijdt het autoverkeer op de Heuvelring op rustige momenten over één rijstrook, om te testen of dit voorkomt dat er te hard gereden wordt. Het regelen van het verkeer gebeurt met (tijdelijke) matrixborden boven de weg. Camera’s tellen continu het verkeer. Zodra er meer verkeer komt krijgen de matrixborden automatisch een seintje en gaat de linkerrijstrook binnen enkele minuten weer open. Hierdoor blijft de doorstroming van het verkeer op orde.

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer