Selecteer een pagina

Kennismaken met BMX pumptrack in Spoorpark

zaterdag 15 juni 2019 | Evenementen, Nieuws

Op zaterdag 22 juni wordt tijdens het openingsweekend van het Spoorpark onder meer de nieuwe BMX pumptrack officieel in gebruik genomen. De pumptrack is een geasfalteerde fietsbaan, van een kleine 200 meter lang, bestemd voor mountainbikers en BMX-ers van alle leeftijden. Tilburg Fietst organiseert voor deze feestelijke gelegenheid enkele demonstraties en mini-clinics voor kinderen op de nieuwe fietsbaan.

De mini-clinics, waarin de basis van het pumptrack rijden wordt uitgelegd is voor alle leeftijden. Aanvang 13:00 uur, 14:30 uur en 16:30 uur. Voor de clinic zijn enkele leen- kinderfietsen aanwezig (buiten deze tijden mag vrij worden gereden op de baan met een eigen fiets / step / skateboard, op eigen risico). Tilburg Fietst organiseert de activiteit om kinderen op een eigentijdse manier kennis te laten maken met fietsen en om ouders aan te moedigen om, nu en in de toekomst, op de fiets naar het Spoorpark te komen. Bezoekers kunnen op de foto met de aanwezige Tilburg Fietst fotograaf. Deelname aan de pumptrack mini-clinics op 22 juni gebeurt op eigen risico. Kinderen onder de 12 jaar, die zonder ouders komen, moeten een ingevuld formulier meenemen, ondertekend door de ouders. Het formulier kan worden gedownload via deze link. Even printen, invullen en laten tekenen door je ouder(s).

Foto boven: De Urban Sports Area in het Spoorpark met rechts de BMX Pumptrack – Foto: Rob Vennix

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer