Selecteer een pagina

Boost je mindset, pak de fiets!

woensdag 28 april 2021 | Nieuws, Tilburg Fietst voor Tilburg

Naast lichamelijke voordelen, heeft je mentale gesteldheid ook baat bij lichaamsbeweging. Dus voel je je niet lekker en misschien een beetje down? Pak je fiets en maak je hoofd vrij tijdens een rondje op de pedalen! En dat hoeft echt heel sportief te zijn. “Bij beweging worden neurotransmitters in je hersenen geactiveerd. Je maakt dopamine aan en dit zorgt voor een goed gevoel. Zo bestrijd je dus ook futloze gedachtes” aldus hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. En als je dan ook nog eens meedoet aan de actie Tilburg Fietst voor Tilburg dan sla je twee vliegen in één klap. Je maakt dan namelijk kilometers die bijdragen aan een gezamenlijk doel, namelijk 20 fietsen voor Tilburgers die nog geen fiets hebben! Kijk voor meer info over hoe je kunt meedoen op tilburgfietst.nl/tilburg-fietst-voor-tilburg. Wil je meer weten over wat Erik Scherder zegt over de voordelen van het fietsen op ons brein, lees dan dit artikel van Sjees magazine. 

 

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer