Selecteer een pagina

BMX-er Daniel Wedemeijer stunt tijdens Tilburg Fietst Festival

dinsdag 11 september 2018 | Nieuws

Aanstaande zondag is BMX’er Daniel Wedemeijer in de Koepelhal tijdens het Tilburg Fietst Festival. Daniel is een echte thrillseeker en is (bijna) nergens bang voor. Zondag zorgt hij, samen met zijn team BMX rijders en inline skaters voor een flinke dosis sensatie tijdens ‘Mind the gap’ in de Koepelhal. In de hal staat dan een schans met een landingsbaan die steeds verder uit elkaar gezet worden tot een afstand van meer dan 6 meter!

Freestyle BMX vanaf zijn veertiende

“Op mijn veertiende vroeg ik een BMX voor mijn verjaardag. Die wilde ik, omdat iedereen er een had. Ik begon met oefenen en deed freestyle stunts. Ik dacht dat ik een eigen sport had ontwikkeld, maar later kwam ik erachter dat het een bestaande sport was. Twee jaar later was ik zo goed dat ik wedstrijden ging rijden. Nu train ik elke dag en is BMX mijn leven.”

Daniel nam deel aan verschillende competities en kreeg de kans zich aan te sluiten bij de Nitro Circus crew van Red Bull voor de Europa tour in 2013. Als promostunt maakte hij een spectaculaire backflip  over de Amsterdamse grachten. Zie hieronder hoe dat ging.

Kijk voor meer video’s van Daniel Wedemeijer op zijn eigen Youtube kanaal.

Daniel is niet alleen een showman. “Ik ben gewoon een BMX-rijder. En ik doe wat ik wil doen. De ene keer is dat een wedstrijd en de andere keer is dat een show. Shows brengen wel minder druk met zich mee, omdat dit draait om vermaak. Tijdens een wedstrijd is het ‘game on’ en focus ik me volledig op een podiumplaats. Maar het maakt eigenlijk niet uit wat ik doe. Want zodra ik op mijn BMX zit, ben ik happy!”

Je kunt Daniel zondag 17 september met eigen ogen de meest spectaculaire stunts zien maken tijdens het Tilburg Fietst Festival. In de Koepelhal vindt die dag ‘Mind the gap’ plaats waar BMX’ers en inline skaters zover mogelijk proberen te springen van een schans. Spektakel gegarandeerd dus!

 

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer