Selecteer een pagina

Bijzondere designfietsen te bewonderen tijdens Tilburg Fietst festival

zaterdag 15 september 2018 | Nieuws

Op de expo tijdens het Tilburg Fietst Festival op zondag 16 september zal een mooie collectie bijzondere designfietsen te bewonderen zijn. Bekijk hieronder enkele modellen van verschillende ontwerpers die je kunt zien in de Koepelhal.

Jurgen Kuipers

Jurgen Kuipers is een ontwerper en designer uit Enschede. Met zijn fascinatie voor natuur, techniek and mechanica maakt hij producten, objecten en vehikels. Naast zijn autonome werk en projecten werkt Kuipers als freelance ontwerper.

Laidback – Kruising tussen een tuinstoel en een E-bike

Het design heeft in 2014 een IBDC/IF Award gewonnen en heeft een ‘Honorable Mention’ verkregen bij de Green Dot Awards. (jaar: 2012 | copyright: Jurgen Kuipers | foto credits: Rene Fokkink)

Sawyer: een unieke cruiser met een tijdloos design

Het ontwerp heeft verscheidene awards gekregen waaronder een IF design award in 2013. Het frame is gebouwd uit multiplex en heeft een essen vork. De Sawyer wordt in gelimiteerde oplage met de hand vervaardigd in Nederland. Elke cruiser is uniek genummerd. (jaar: 2016 | copyright: Jurgen Kuipers | foto credits: Rene Fokkink)

www.jurgenkuipers.com

byAr Bicycle: design is een missie

Ontworpen zonder geschiedenis en zonder voorbeeld met enkel de vraag: Wat is de essentie van een fiets? Voor de byAr Bicycle Company is design een missie. De vormgeving van onze fietsen staat volledig in dienst van de gebruiker.

www.byarbicycle.nl

Oosting Design

Frank Oosting is een jonge ontwerper die vorig jaar al te zien was op Tilburg Fietst Festival met zijn afstudeerwerk de ReRide. Een houten fiets die gemaakt is van gerecyclede skateboards. Met het oog op de commerciële markt heeft hij afgelopen jaar een nieuwe fiets ontworpen, de REMIX. Een fiets waarbij het beste van bmx en skateboarden samen komt in een compacte, duurzame stadsfiets. Het frame is op dezelfde manier gemaakt als een skateboard en is afgemonteerd met high-end bmx onderdelen. De fiets wordt aandreven door een Gates-Carbon-Beltdrive systeem wat twee keer zo lang mee gaat als een ketting. En de achternaaf van het merk Sturmey&Archer maakt het mogelijk om zonder kabels te schakelen en remmen. Zowel de ReRide als de REMIX zullen dit jaar te zien zijn op Tilburg Fietst Festival.

 

De Yanbike – Jan van Zelderen

De Yanbike van ontwerper Jan van Zelderen gaat om een relatief eenvoudig principe voor een klein vierwielig voertuig, welke heel wendbaar is en dus zeer geschikt in een drukke omgeving. Het besturingssysteem is relatief eenvoudig, het is vier vierwiel-gestuurd, maar niet volgens het Ackermann-systeem, maar zoals bij een zeepkist, maar dan dubbel. Ondanks dit principe is de besturing toch ‘zelf-centrerend’. Dat is heel belangrijk, omdat anders het voertuig onbestuurbaar zou kunnen worden. Wat ook belangrijk is dat alle vier de wielen ook bij een onregelmatig wegdek, de grond blijven raken.

 

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer