Selecteer een pagina

ANWB voert als eerste werkgever ‘waarjewerkt-budget’ in

vrijdag 11 december 2020 | Mobiliteit, Nieuws, Werk

Als eerste werkgever in Nederland heeft de ANWB een nieuwe cao, mét een primeur: de vereniging met 4,8 miljoen leden heeft de eerste cao afgesloten waarin een ‘waarjewerkt-budget’ is opgenomen. Afhankelijk van waar werknemers die dag werken, thuis of op locatie, krijgen ANWB-medewerkers een vergoeding uitgekeerd. Jan Jaap Krijtenburg, manager compensation & benefits bij ANWB is trots op de totstandkoming van het nieuwe mobiliteitsbeleid. “Ook zonder corona hadden we deze mobiliteitsregeling gehad”.

“ANWB ís mobiliteit; iedereen denkt aan ons als het over dit thema gaat. Naar buiten toe hameren we al langer op minder CO2-uitstoot en minder files, maar wat deden we daar zelf eigenlijk aan? Deze afspraak past bij wat we uitdragen. Dus we vergoeden bijvoorbeeld geen €0,33 meer voor zakelijke kilometers, omdat dit uitnodigt om de auto te gebruiken. Dat hebben we teruggebracht naar €0,19. Daarnaast hebben we een aantal alternatieven toegevoegd, zoals poolauto’s en -fietsen.” aldus Krijtenburg.

De vernieuwende afspraak wordt voor alle onderdelen van de ANWB ingevoerd, dus niet alleen voor kantoorpersoneel, maar ook voor de mensen in de winkels en bij hulpverlening, verzekeren en reizen.

Reiskosten eerlijker berekend
In de nieuwe situatie worden alle daadwerkelijk afgelegde kilometers vergoedt. Welke reiswijze je daarbij kiest, maakt niet uit. Medewerkers krijgen ook een vergoeding voor lopen of fietsen naar het werk. Omdat de ANWB die vormen van vervoer wil stimuleren, is de vergoeding daarvan 1,5 keer zo hoog als voor de auto. Ook subsidieert het bedrijf medewerkers bij de aanschaf van een fiets.

Verder praten over de mogelijkheden voor jouw organisatie?
Wil je meer weten over de mogelijkheden van flexibele reiskostenvergoeding, mobiliteit en duurzaam vervoer van jouw werknemers? Er zijn mogelijkheden genoeg, maar wat past er bij jouw bedrijf en medewerkers? We praten graag eens (vrijblijvend) met jou – of met de verantwoordelijke op deze thema’s binnen jouw organisatie – verder over de kansen en uitdagingen. Dit kan uiteraard ook via een online video verbinding. Neem contact op met ons via jesse@tilburgfietst.nl.

Bron: AWVN

 

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer