Selecteer een pagina

Actie Tilburg Fietst voor Tilburg wegens groot succes verlengd

dinsdag 9 juli 2019 | Nieuws, Werk

Maar liefst 770 Tilburgers fietsten de afgelopen twee maanden mee met de gemeentelijke actie ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’. In korte tijd behaalden ze samen het doel: het bij elkaar rijden van een bedrag voor de aanschaf van 20 opgeknapte fietsen voor Tilburgers die zich de aanschaf van een fiets helaas niet kunnen veroorloven. Nu de deelnemers samen 100.000 kilometers hebben gefietst in de stad, worden deze fietsen beschikbaar gesteld. Dat gebeurt na de vakantie want wegens het grote succes wordt de actie verlengd. Wanneer er 200.000 kilometers op de teller staan worden er nog eens 20 opgeknapte fietsen vergeven. In totaal maar liefst 40 stuks dus. Tilburg fietst het samen voor elkaar! 

De gemeente wil met de actie iedereen aanmoedigen om voor ritjes naar de binnenstad en naar winkelcentra de fiets te pakken. De actie draagt tegelijk bij aan een toename van lokale sociale betrokkenheid en concrete hulp aan degenen die dat hard nodig hebben. De gemeente werkt voor de campagne samen met de makers van de smartphone app Ring-Ring en met partners Contour de Twern en de Voedselbank Tilburg. Degenen die willen meehelpen om ook het opgehoogde doel te behalen, kunnen meedoen aan de actie door de gratis Ring-Ring app te downloaden via iPhone of Android. Na installatie van de app moet een gratis account worden aangemaakt. Via een ingebouwde gps-tracker gaat de teller automatisch lopen zodra je binnen de gemeentegrenzen van Tilburg fietst. 

Meedoen met de campagne heeft meer positieve gevolgen voor de stad en de deelnemers. Fietsen is heel goed voor lichaam en geest. Het helpt tegen tientallen lichamelijke ongemakken en gebreken als diabetes en hart- en vaatproblemen. Wie dagelijks een half uur fietst raakt in een jaar vijf kilo vet kwijt. De positieve effecten van fietsen op het brein zijn minder bekend. Wie zich inspant stuurt zuurstofrijk bloed naar de hersencellen. Met een betere concentratie, verhoging van creativiteit en beter kunnen leren als mogelijk effect. (Bron: fietsersbond.nl.) Het fietsen zorgt bovendien voor minder uitstoot. Het gebruik van de app helpt fietsdata te verzamelen. Deze worden anoniem opgeslagen en gebruikt om de stad fietsvriendelijker te blijven maken. 

Kijk voor meer info over op tilburgfietst.nl/tilburg-fietst-voor-tilburg 

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer