Selecteer een pagina

Aanleg snelfietsroute Tilburg – Breda gestart

woensdag 24 februari 2021 | Mobiliteit, Nieuws

Met de start van de werkzaamheden aan een rotonde op de kruising Dalemdreef-Spakenburglaan is deze week een begin gemaakt met de aanleg van de snelfietsroute F58 tussen Tilburg en Breda.

De snelfietsroute F58 is een zogenoemde ‘doorfietsroute’: comfortabele, bredere fietspaden of fietsstraten waar fietsers vaker voorrang krijgen. De snelfietsroute F58 loopt via de Beelaerts van Bloklandstraat, Kwekerijpad, Vijverpad, Reeshofdijk, Kalenbergpad, Kasterenlaan, Campenhoefdreef, Oostburgstraat, Oostburgpad en het Schaijkpad. Naar verwachting is de route eind van dit jaar klaar. De F58 wordt aangelegd door Ballast-Nedam in opdracht van de gemeente Tilburg.

Tweede fase
Op maandag 22 maart start de volgende fase. Dan wordt gewerkt aan de kruising Schaijkpad – Spaarnwoudelaan tot aan de rotonde Dongewijk. Er komt een nieuw pad: het Oostburgpad en er wordt gewerkt aan de Oostburgstraat. Tijdens de werkzaamheden aan de snelfietsroute moet het verkeer rekening houden met afgesloten wegen en wordt het verkeer omgeleid.

Meer info
Tijdens een online bijeenkomst op 18 februari gaven Ballast-Nedam en de gemeente een toelichting op de werkzaamheden. Kijk voor actuele info over de werkzaamheden aan de snelfietsroute F58 op snelfietsroute.com. Meer informatie over het ontwerp van de route vind je op eenfijnebuurt.nl/snelfietsroute-f58.

Op onderstaande kaart zie je het deel van de snelfietsroute F58 in Tilburg.

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer