Selecteer een pagina

Aanleg snelfietsroute F58 moet 2020 klaar zijn

dinsdag 20 maart 2018 | Nieuws

Wethouders van gemeenten Breda, Oosterhout, Gilze en Rijen en Tilburg en de gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant hebben de intentieovereenkomst voor de snelfietsroute F58 getekend. De wethouders en gedeputeerde spreken zich gezamenlijk uit voor de aanleg van de snelfietsroute tussen Breda en Tilburg. De route hiervoor is grotendeels vastgesteld, en de aanleg moet in 2020 klaar zijn.


Een fietskoerier is afgelopen week langs de gemeentehuizen van Breda, Oosterhout, Gilze en Rijen en Tilburg gegaan om de handtekeningen van de verantwoordelijke wethouders op te halen met afsluitend de rit naar het provinciehuis in Den Bosch voor de handtekening van de gedeputeerde.

De route doorkruist het veelzijdige landschap tussen Breda en Tilburg en geeft zo een prachtig beeld van West- en Midden-Brabant. Van de levendige Boschstraat, langs hogeschool NHTV, over de fietsstraat aan de Heusdenhoutsestraat, het dorpje Dorst, de ontspanning in de bossen tussen Dorst en Rijen, de spoorzone in Rijen, het uitgestrekte weidse landschap richting Tilburg, de nieuwbouw in de Reeshof, door Stadsbos013 naar de Universiteit, eindigend in hartje Tilburg.
Een fietsroute waar het fijn en veilig fietsen is. Echt gemaakt voor iedere fietser, met aandacht voor de menging van recreatieve en snellere fietsers.

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer