Selecteer een pagina

Werksessies Kruispunt Brabant over hybride werken, reizen & werken post-corona en de mobiliteitstransitie

dinsdag 13 april 2021 | Mobiliteit, Werk

We staan op een kruispunt. Hoe combineer je thuis en op kantoor werken post corona? En als we reizen naar kantoor: hoe doen we dat slim en duurzaam? Dit is het moment om jouw organisatie hierop voor te bereiden. Want één ding weten we zeker: de dagelijkse files door woon-werkverkeer willen we achter ons laten!

Onder de naam Kruispunt Brabant gaat werkend Brabant samen aan de slag met bovenstaande vragen: van strategie naar praktijk. Op de agenda staan drie inspirerende werksessies over hybride werken, werken & reizen post-corona en samen op weg naar de mobiliteitstransitie.

Houd jij je binnen jouw organisatie bezig met dit soort vraagstukken? Meld je dan hier aan voor de werksessies!

Hybride werken

Donderdag 22 april (14.30 – 16.00 uur)
Op 22 april staat het thema Hybride werken op de agenda. De combinatie van thuis- en op kantoor werken biedt namelijk veel kansen voor de toekomst. Onder leiding van Simone van Trier delen verschillende experts hun kennis en ervaring met je. Je maakt kennis met vakgenoten uit de provincie. En je krijgt van ons concrete tools en handvatten mee om binnen jouw organisatie stappen te zetten.

Slim en duurzaam reizen post corona

Woensdag 26 mei (10.30 – 12.00 uur)
Na ruim een jaar van niet reizen of minder reizen, komen medewerkers in de loop van dit jaar weer structureler naar het werk. Hoe gaan we daar mee om? Op de oude voet verder met je mobiliteitsbeleid lijkt onverstandig. Het hybride werken (deels thuis en deels op de werklocatie) wordt meer en meer ingevoerd. Dit vraagt ook om veel meer flexibele mobiliteit. Afhankelijk van het reisdoel, de werkomstandigheden en de timing/agenda bepaal je of je moet reizen, hoe laat je gaat reizen en met welk vervoermiddel je dat doet. Anderzijds omdat we de mooie kanten van het vele thuiswerken willen vasthouden: geen files, weinig uitstoot en lage kosten voor mobiliteit.

Om dat als werkgever goed te faciliteren vraagt om uitgekiend mobiliteitsbeleid met prikkelende regelingen. Hoe ga je om met de vaste reiskostenvergoeding, de leaseregeling en met OV-abonnementen en hoe pas je de aangescherpte fiscale regels rondom de reiskostenvergoeding op een goede manier toe? Verschillende experts en vakgenoten nemen je mee naar het mobiliteitsbeleid van de toekomst!

Samen op weg naar nieuwe mobiliteit

Donderdag 1 juli:  (14.30 – 16.00 uur)
meer info volgt

Meld je hier aan voor de werksessies!

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer