Selecteer een pagina

Webinars Brabant Mobiliteitswerk ‘on demand’ terug te kijken

vrijdag 8 januari 2021 | Mobiliteit, Werk

Het Brabants Mobiliteitsnetwerk organiseert regelmatig webinars binnen het thema ‘Duurzame Mobiliteit’. Heb je een webinar gemist? Dan kun je deze nog ‘on demand’ terug kijken.

We hebben de webinars hieronder voor je op een rijtje gezet:

Bekijk webinar ‘Deelmobiliteit biedt nieuwe kansen’
Kies nu voor duurzaamheid. Met dit webinar inspireren en stimuleren we werkgevers het coronamomentum aan te grijpen hun mobiliteitsbeleid verder te verduurzamen.

Bekijk webinar ‘Elektrisch rijden’
De opmars van elektrisch rijden zet onvermoeid door. Maar hoe breng je als werkgever nou het elektrisch rijden in jouw organisatie op gang..

Bekijk webinar ‘Hulp bij uitdagingen en kansen in coronatijd’
De maatregelen om het coronavirus te beperken, brachten een deel van Nederland letterlijk en figuurlijk even tot stilstand. Ongeveer de helft van de medewerkers werkte thuis. Files verdwenen en er ontstonden nieuwe mobiliteitspatronen waarbij bijvoorbeeld het aantal rondeverplaatsingen (even een blokje om) ongelooflijk toenam.

Bekijk webinar ‘Komen tot fietsstimulering: hoe zet ik intern de juiste stappen?’
Aan de slag gaan met fietsstimulering. Het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt immers zelf je eerste stappen zetten, maar hoe overtuig je je directie van nut en noodzaak? In dit webinar kijken we naar welke stappen je als werkgever kunt zetten om tot nieuw beleid of maatregelen te komen. We helpen je met praktische tips en tricks voor jouw interne zoektocht naar draagvlag bij de juiste collega’s en (financiële) middelen. En dat doen we niet alleen, we laten werkgevers uit ons netwerk aan het woord. Want daar zit immers de echte ervaring om te komen tot nieuw beleid en meer fietsers!

Bekijk webinar ‘Logistiek: hoe vermijden bedrijven de spits?’
Het snelwegtraject van de A2, tussen de knooppunten Vught en Deil, was tot voor kort een grote hindernis voor het bedrijfsleven door lange files tijdens de spits. Hoewel de wegen momenteel nog rustig zijn, is de verwachting dat de files na de coronacrisis terugkeren. Juist ook in de anderhalve meter samenleving, waarbij reizen per openbaar vervoer extra risico’s met zich meebrengt. Hoe kun je er als bedrijf voor zorgen dat de aan- en afvoer van je goederen hier zo min mogelijk hinder van ondervindt? Welke oplossingen liggen er? En hoe optimaliseer je de logistieke processen?

Bekijk webinar ‘Mobiliteitsbeleid in de 1,5-meter-economie’
Corona heeft grote impact op de manier waarop we kunnen reizen. Nu werken we massaal thuis, maar er komt een tijd dat we weer naar het werk gaan reizen. (Tijdelijke) herijking van je mobilteiitsbeleid lijkt nodig. Vaste reiskostenvergoedingen zijn kostbaar, reizen per OV is niet meer mogelijk of een stuk minder aantrekkelijk en wellicht zet je juist nu extra in op fiets of zelfs short lease en taxi.

Bekijk webinar ‘Reboarding: hoe pak je het aan?’
Steeds meer bedrijven starten langzaam hun kantoren weer op en maken hun werkplekken veilig en toegankelijk voor hun medewerkers. Veelal met een gedeeltelijke bezetting, om te kunnen voldoen aan de coronarichtlijnen. Maar hoe laat je als werkgever je medewerkers weer veilig naar kantoor reizen?

Bekijk webinar ‘SJEES inspiratiesessie: Hoe help ik mijn medewerkers aan een e-bike?’
De fiets speelt een grote rol in de mobiliteitsuitdagingen en kansen die de coronacrisis brengt. Voor steeds meer werkgevers is het dan ook duidelijk dat de fiets voor hen een (aanvullende) oplossing kan bieden in deze tijd. Maar hoe help je je medewerkers in het zadel?

Bekijk webinar ‘SJEES inspiratiesessie: nu aan de slag met fietsstimulering voor straks’
De coronacrisis heeft grote impact op ons land, ook op het reisgedrag van werknemers nu en straks. Mensen gebruiken de fiets nu vaker in hun eigen omgeving om even een frisse neus te halen. Hoe zorgen we dat zij de fiets straks ook gaan gebruiken voor hun woonwerkrit?

Bekijk webinar ‘Sjees: een frisse kijk op fietsfaciliteiten’
Stallen, laden, douchen, omkleden, lenen, delen en repareren: er komt heel wat bij kijken als je jouw medewerkers de juiste fietsuitrusting op het werk wilt bieden.

Bekijk webinar ‘Thuiswerken: tips en ervaringen’
Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen werken we de afgelopen weken zoveel mogelijk thuis. Een ingrijpende verandering voor veel Nederlanders. Werkgevers staan voor een reeks nieuwe uitdagingen. Hoe houd je op afstand je werknemers gemotiveerd en betrokken?

Bekijk webinar ‘Wat is de toekomst van de leaseauto in jouw organisatie?’
Als gevolg van COVID-19 staat jouw wagenpark vrijwel stil, of is tenminste het aantal gereden kilometers flink gedaald. Ondertussen lopen de niet variabele kosten gewoon door, waardoor de kosten per kilometer stijgen.

Bekijk webinar ‘Zo geef je thuiswerken structureel vorm in jouw organisatie’
Niet meer incidenteel maar structureel. Geforceerd door het coronavirus werken we de afgelopen maanden al – waar het kan – zoveel mogelijk thuis. Van de één op de andere dag een gigantische verandering voor werknemers én werkgevers. Na een periode van acuut reageren en roeien met de riemen die je hebt, ontdekken we steeds meer de positieve effecten van thuiswerken. Veel medewerkers geven aan dat ze ook na corona nog deels thuis willen blijven werken. Maar hoe richt je dit als werkgever goed in?

 

 

 

 

 

 

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer