Selecteer een pagina

Mobiliteit en Corona – Een lastig dilemma voor werkgevers

vrijdag 8 januari 2021 | Mobiliteit, Nieuws, Werk

Steeds meer bedrijven hebben hun kantoren weer opengesteld en hebben hun werkplekken veilig en toegankelijk gemaakt voor hun medewerkers. Veelal met een gedeeltelijke bezetting, om te kunnen voldoen aan de coronarichtlijnen. Maar hoe laat je als werkgever je medewerkers weer veilig naar kantoor reizen? En hoe stimuleer je voor nu en de toekomst (ook na corona) thuiswerken? Hoe combineer je dat met gezondheid, fitte(re) werknemers, een gezonder milieu en andere vormen van mobiliteit? Veel werkgevers worstelen momenteel met thuiswerken en de aanwezigheid van werknemers op de werkvloer. Helemaal nu ook veel kinderen verplicht thuis onderwijs volgen wordt het dilemma almaar groter. Want je wilt immers dat je medewerkers gezond zijn en blijven, maar het werk gaat ook gewoon door…

Tilburg Fietst denkt daarom graag met je mee en biedt je hierbij de nodige ondersteuning.

Maar waar te beginnen?

Middels het initiatief Tilburg Fietst vinden er allerlei activiteiten, evenementen en projecten plaats. Graag wil de gemeente Tilburg nu nog nadrukkelijker werkgevers betrekken bij dit initiatief en zo de voordelen van fietsen en duurzame deelmobiliteit nog beter benutten. Samen met collega-gemeenten en provincie Noord-Brabant is daarom de campagne ‘Sjees Gangmakers’ geïnitieerd. Je leest er hier meer over.

Ook Gangmaker worden?

We roepen Tilburgse werkgevers op om ‘Gangmaker’ te worden. Als Gangmaker ga je aan de slag om jouw medewerkers op de fiets te helpen en/of uw mobiliteit te gaan verduurzamen. We beginnen met een kosteloos startgesprek en bieden je organisatie vervolgens diverse mogelijkheden: gratis promotiemateriaal, toegang tot de campagne/app Tilburg Fietst voor Tilburg, informatie over interessante regelingen en het verlagen van reiskosten, een menukaart met allerlei duurzame mobiliteitsoplossingen, mogelijkheden tot uitproberen van fietsen, deelname aan mooie acties en tools om het fietspotentieel in kaart te brengen. We bieden dit aan voor afzonderlijke bedrijven en voor bedrijventerreinen of samenwerkende organisaties.

Interesse?

Graag gaan wij het gesprek met je aan om op maat te kijken waar de kansen liggen voor jouw organisatie. Via deze link kun je jouw organisatie aanmelden als Gangmaker. Zo creëer je een gezondere organisatie en geef je bovendien een impuls aan het milieu.

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer