Selecteer een pagina

Met de benenwagen kilometers maken steeds populairder

woensdag 3 maart 2021 | Mobiliteit, Nieuws, Werk

Natuurlijk fiets je regelmatig naar je werk en terug (als je niet thuis kunt werken) of pak je de fiets om boodschappen in huis te halen of zomaar even de wind door je haren te laten wapperen…maar soms is een wandeling ook heerlijk om te doen! Mede door de lockdown vanwege de Corona pandemie is wandelen bij steeds meer mensen een welkome afleiding. Om je wandeling nog leuker te maken zijn er verschillende apps verkrijgbaar die het wandelen bevorderen én nog leuker maken.

Zo is de Ommetje-app erg populair, deze is ontwikkeld in samenwerking met de bekende hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Het is bij deze app de bedoeling dat je elke dag een ommetje maakt van minimaal 20 minuten. Zodra je gaat lopen zet je de app aan. Loop je langer dan 53 minuten, dan schakelt de app zich vanzelf uit, want dan heb je meer dan genoeg gelopen. Je kunt je ommetjes bijhouden en bovendien kun je met vrienden, familie of collega’s een groep aanmaken en elkaar uitdagen. Zo kun je op een leuke manier toch een beetje ‘samen’ bewegen.

Ook vertelt Erik je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje. De app is gratis te downloaden in de stores van Google en Apple.

Kijk voor meer info op hersenstichting.nl/ommetje. Wil je samen met je collega’s meedoen? Meld jouw bedrijf dan aan op www.hersenstichting.nl/ommetjebedrijven.

Tilburg Fietst voor Tilburg

Toch liever op de fiets kilometers maken? Doe dan mee aan ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’!

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer