Selecteer een pagina

Jouw medewerkers veilig op weg met slim rijhulpsysteem

vrijdag 13 november 2020 | Mobiliteit

Tilburg Fietst is in de basis een platform dat is ontstaan ter promotie van het gebruik van de fiets in en om Tilburg. Maar we doen meer dan dat. Tilburg Fietst denkt ook graag mee om, naast de kracht van fietsen, ook andere vormen van duurzame mobiliteit te benutten. Denk aan elektrische deelauto’s, ov gebruik, deelsystemen van vervoer en meer.

Steeds meer bedrijven gaan aan de slag met het elektrificeren van hun wagenpark en de verkeersveiligheid van hun medewerkers. Samen met onze partner Het Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN) zijn we aangehaakt bij programma’s om bedrijven hierbij te ondersteunen. Wil jij ook de CO2-uitstoot van jouw organisatie verminderen, ongelukken voorkomen en tegelijkertijd geld besparen? Of wil je meer weten over de mogelijkheden? Tilburg Fietst kan je daarbij helpen.

Waarom dit interessant is voor jouw organisatie? 

Rijtraining verkeersveiligheid met slimme rijhulpsystemen, nu met 50% korting
Het gaat niet goed met onze verkeersveiligheid; dat is helaas de realiteit. In samenwerking met de provincie Noord-Brabant willen wij hier een verbetering in doorvoeren. Werkgevers spelen daarbij een belangrijke rol. Veel ongelukken kunnen voorkomen worden door het juiste gebruik van slimme rijhulpsystemen in auto’s. Een eerste stap richting een veilige verkeersomgeving is dan ook het informeren en trainen van de bestuurders. Tilburg Fietst kan jouw organisatie 50% korting aanbieden op rijtrainingen voor jouw medewerkers die in het bezit zijn van een auto met slimme rijhulpsystemen. Dit is een twee uur durende een-op-een ADAS & Safety rijtraining. De training vindt plaats in de eigen auto op de openbare weg, en start bij jullie bedrijfspand. De rijtrainer coacht jouw medewerkers onder andere op verkeersinzicht, anticiperen en gevaarherkenning. Door aandacht te geven aan de aanwezige slimme rijhulpsystemen combineren we verkeersinzicht en technologie. Hiermee hopen we de verkeersveiligheid in en rondom de provincie Noord-Brabant snel en simpel te verbeteren. Zie de infosheet voor meer informatie.

Elektrisch rijden
BMN heeft de handen ineengeslagen met E-PACT, Enpuls en de provincie Noord-Brabant om de stap naar het verduurzamen van jouw wagenpark makkelijker te maken. Wat wij jou kunnen bieden:

  • Informatie over elektrisch rijden.
  • Gratis EV-quickscan om het totale besparingspotentieel van de overstap naar elektrisch rijden in kaart te brengen.
  • Deelname aan de ‘Brabant Rijdt Elektrisch’-coalitie, zie https://www.brabantmobiliteitsnetwerk.nl/brabant-rijdt-elektrisch-met-e-pact/
  • E-Autokeuzehulp voor jouw medewerkers, waarmee zij zelf kunnen ontdekken welke elektrische auto het beste bij hun wensen past.
  • Mogelijkheid om de mening van jouw medewerkers over elektrisch rijden te polsen door middel van een korte enquête.
  • Tegemoetkoming in de kosten voor een uitgebreide EV-scan, met onder andere aandacht voor een implementatieplan voor laadinfra, kosten-baten, CO2-besparing, het toepassen van slim laden en laadinfra.
  • Verbinding met bedrijven die de stap al eerder namen, om zo ervaringen, tips en tricks met elkaar te delen.

Zie voor meer informatie deze factsheet (pdf).

Verder praten over de mogelijkheden voor jouw organisatie?
Investeren in verkeersveiligheid en elektrificering van jouw wagenpark vraagt uiteraard maatwerk. Er zijn mogelijkheden genoeg, maar wat past er bij jouw bedrijf en medewerkers? We praten graag eens (vrijblijvend) met jou – of met de verantwoordelijke op deze thema’s binnen jouw organisatie – verder over de kansen en uitdagingen. Dit kan uiteraard ook via een online video verbinding.

 

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer