Selecteer een pagina

Coronaproof fietstocht langs Tilburgse muurschilderingen

vrijdag 13 november 2020 | Fietstochten, Nieuws

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: de Gemeente Tilburg heeft in de afgelopen tijd verschillende muurschilderingen in de stad laten maken. Onder andere het Brabants Dagblad schreef er diverse keren over. Vanuit de stad kwamen veel positieve reacties. Het muurschilderingen project is een experiment van de gemeente Tilburg en is samen met de afdeling Sociaal (Cultuur) en afdeling Veiligheid en Wijken opgezet.

Leefbaar
Muurschilderingen maken de stad leefbaar, ze zijn direct zichtbaar, vrij toegankelijk en iedere bewoner kan er van genieten, van jong tot oud en met grote én kleine portemonnee. En niet onbelangrijk: we kunnen er ook in deze tijd van de 1,5 meter samenleving van genieten. Ga lekker fietsen en bewonder de 8 muurschilderingen die vanuit dit project zijn ontstaan. Naast deze 8 muurschilderingen zijn er ook al andere mooie muurschilderingen. Op de onderstaande websites vind je foto’s en een leuke route met beschrijvingen om te fietsen of te wandelen.

(bericht gaat verder onder de foto)

De gemeente Tilburg is ook bezig om een website met verschillende kunstroutes door Tilburg te ontwikkelen. Deze website wordt in de lente van 2021 gelanceerd.
Op onderstaande sites kun je al veel info over de muurschilderingen vinden:

Tilburg.streetartcities.com
Annetravelfoodie.com

Via de hashtag #streetarttilburg op Instagram kun je alvast in je luie stoel het e.e.a. bewonderen. Maar het met eigen ogen zien is natuurlijk veel leuker!

Fietstocht
Tilburg.com heeft een fietsroute gemaakt langs de mooiste kunstenwerken van de stad. Leuk om te doen en ook nog eens helemaal Coronaproof!

Fietstips gezocht
Heb jij leuke tips voor fietsers in Tilburg e.o.? Tip de redactie!

SJEES MAGAZINE #3 NU ONLINE!

Met o.a. Olympisch schermer Bas Verwijlen, Op de fiets in Winters Tilburg, slaapexpert Mark Schadenberg en fijne pietspaden door weer en wind.

Abonneer gratis op Sjees Magazine >

Tip de  redactie

Heb jij leuk nieuws over fietsen of andere vormen van duurzame mobiliteit in Tilburg e.o.?

Geef jouw nieuws door aan onze redactie >

Meer nieuws

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Over de kop bij de Tilburgse Fietskermis

Ook zo'n zin in de aankomende Tilburgse Kermis? Kom dan alvast op de fiets naar 't Pieter Vreedeplein! Daar is namelijk op zaterdag 9 juli van 11h00 tot 17h00 de 'Tilburgse FietsKermis". Op deze...

Lees meer